torsdag 21 december 2017

38 frågor om Julen

Älskar själv läsa listor från andra personers bloggar, så underhållande. Denna hittade jag från en av mina favorit bloggares blogg, nämligen fina Frida Wiman. Ett riktigt bra tips, om du är ute efter inspirerande och härliga bloggar.1. Pepparkakor eller lussebullar? Absolut pepparkakor, har ju aldrig ens smakat lussebullar?

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, det finns ju så många olika recept med olika smaker och variation.

3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad, har aldrig riktigt gillat marsipan. Och som liten gjorde vi alltid hemma ischoklad, det var ju så gott och roligt.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Båda är gott, svårt val. Kanske nog ändå hemmagjorda köttbullar.

5. Julkorv eller julskinka?
Julskinka, helt klart. Ingen jul utan julskinka.

6. Lax eller sill? Lax, alla dagar i veckan! Har nog provat smaka sill, men nej faller inte mig i smaken alls...

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Tycker ingen av dessa tillhör riktigt det finska julbordet, inte i alla fall de jag varit på?

8. Paradis eller Alladin? Tycker båda har ganska samma innehåll, och här går all choklad hem.

9. Sylta eller leverpastej? Ingen av dessa...

10. Glögg eller julmust? Är sjukt dålig på att dricka någon av dessa. Glögg är för sött, och julmust för bubbligt och sött... Haha. Men om jag absolut måste välja blir det ljus glögg.

11. Rödbetssallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad. Vad är dopp i grytan?

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt definitivt, så gott. Längtar tills mamma kokar det.

13. Äpplemos eller senap? Detta beror helt på till vad man äter dem.

14. Hemma eller borta? Hemma, men nu då man studerar på annan ort blir det alltid att pendla mot hemtrakterna och fira jul där. Detta år blir det jul hos svärisarna, med mamma och mannen såklart.

15. Utomlands eller i hemlandet? Absolut hemma, ingen tvekan.

16. Ge eller få? Gillar ärligt nuförtiden mest att ge presenter. Så kul att planera och tänka ut va en annan person vill kanske ha.Ovan ser man också årets inslagning, ljus paketeringspapper och gift tags med krittavel yta.17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Har riktigt aldrig kollat svenska julkalendrar. Men minns att jag haft ett datorspel som liten om Dieselråttor och sjömansmöss, haha.

18. Chokladkalender eller paketkalender? Själv har jag en te kalender som ja gillar starkt. Och såklart har jag en chokladkalender som mamma gav.

19. Plastgran eller äkta? Helst ska det vara äkta. Och doften är ju bara så bäst.

20. Arne Waise eller Ernst? Känner mig så finsk just nu, Ernst vet jag vem är, men inte nått jag tittar på. Och vem är ens Arne Waise...

21. När vill du att första snön ska falla? Gärna i början av december. Senast på julafton skall det vara gott om snö. Man får bara hoppas att snön vi har nu skall hålla sig!

22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Minns faktiskt inte alls, dåligt minne här hej.

23. När tycker du att det är dags att pynta? Man kan ju redan börja smått första december, och slå till sedan ordentlig senast på lilla jul. Det är ju så roligt att pynta. Ännu har jag några idéer.

24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Kommer faktiskt inte på nått.

25. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Vitt, rött och kanske lite silver och guld. Tycker det skall vara enkelt, men gärna rött för att göra allt lite mera festligt.

26. Kan du komma på något negativt med julen? Definitivt julstressen som så många talar om. Tycker själv att man borde bara njuta av julen och verkligen minnas varför vi firar julen egentligen. Och inte är det så viktigt att ha allt helt perfekt städat och pyntat. Bara man själv trivs.
Tycker också att julen blivit allt mera pryl fixerat...

27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Tycker det brukar räcka bra för mig, man blir ju totalt led på  allt choklad och andra grejer till slut.

28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Stämningen över allt och snön helt klart.

29. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Nej, inte gör jag väl det. Kanske busar ute i snön med hunden,men annars inte.

30. Vilken är din favorit julfilm? Faktiskt har jag ingen favorit. Ser inte så ofta på filmer, blir mera serier.

31. Klär du dig fint på julen? Beror på, men alltid är det ju roligt att sätta på sig lite finare. Speciellt om det blir till exempel julkyrka. Detta år blir det en simpel svart klänning från favorit märket Samsoe&Samsoe som jag fyndade för en så billig peng.

32. När öppnar du dina julklappar? Mot kvällen, efter middagen.

33. Julönskningar? Har inte egentligen önskat mig något i år. Enda jag önskade mig var en ny smoothie maskin, som mamma redan köpte till mig. Och så nytt schampo från Maria Nila. Och så hoppas man ju att man får vara frisk och kry.

34. Vilken är din favorit juldoft? Glögg fast jag väldigt sälla dricker det... Och såklart pepparkakor, kanel och kardemumma.

35. Vad heter din/dina favoritjullåtar? En finsk favorit är Sydämeeni joulun tee,så fin. Och så gillar jag Pentatonix Hallelujah. Också en sjukt vacker sång.

36. Gör du snögubbar? Nääj, inte blir det gjort sådana inte.

37. Favoritjulkalender? Finska Tonttu Toljanteri, den kollade jag varje år då jag var mindre.

38. Vad är viktigast på julen? Att umgås med nära och kära helt enkelt 

4 kommentarer :